Fairtrade week acties in Teylingen

Het is weer (bijna) Fairtrade week! Van 28 oktober t/m 5 november. Doel van de Fairtrade week is extra benadrukken hoe belangrijk, meestal zeer arme, boeren en hun werknemers in verschillende delen van Azië, Afrika en Latijns-Amerika zijn voor ons eten en ook katoen. Voor ons zeer belangrijke producten als koffie, chocola, bananen komen bijna uitsluitend daar vandaan. Daarom ook acties in Teylingen.

Acties in Teylingen 
Fairtrade week acties in Teylingen worden geïnitieerd door de werkgroep Teylingen fairtrade (zie www.teylingenfairtrade.nl) en de Wereldwinkel in Sassenheim.
Samen met Grand Café  de Oude School in Warmond organiseert de werkgroep Fairtrade diners in het Grand Café. Tijdens de Fairtrade week serveren zij dagelijks een speciaal Fairtrade menu. Alleen op maandag zijn ze gesloten. De werkgroep verzorgt de PR: speciale placemats, het verspreiden van posters etc.
Belangstelling voor een Fairtrade menu: mail of bel: info@grandcafedeoudeschool.nl , tel. 071- 7370448.
Veel recepten over zelf te bereiden Fairtrade menu’s vind je op www.fairtradeoriginal.com.
Wereldwinkel Sassenheim (zie www.wereldwinkelsassenheim.nl) organiseert op zaterdag 4 november een demonstratie van de New Cooking Bag (NCB) in de Wereldwinkel. Zij bereiden dan een stoofgerecht van Jackfruit en nodigen iedereen uit om dit lekkers te komen proeven!
Ook is weer gevraagd de Fairtrade gemeente vlag te hijsen, zowel aan de gemeente als aan bedrijven die dit voorgaande jaren ook al deden. Meerdere supermarkten zullen naar verwachting de landelijke speciale Fairtrade acties van de grote supermarkten volgen.

Wat is de New Cooking Bag?
De New Cooking Bag (NCB) wordt gebruikt om voedsel te laten garen zonder dat het voortdurende verhitting nodig heeft. Het eten wordt in een pan met water op het vuur gezet en aan de kook gebracht. Het vuur kan worden gedoofd en de pan met inhoud in de NCB gezet. De NCB wordt dichtgeknoopt. Door de isolerende werking van de NCB blijft de temperatuur in de pan hoog en wordt het voedsel gaar. Doordat er toch sprake is van enig warmteverlies, is de kooktijd langer dan bij permanente verhitting.
De New Cooking Bag bestaat uit een bodem en tien compartimenten, elk afzonderlijk gevuld met kapok, zodat de vulling goed verdeeld blijft.

Meewerken aan een eerlijke wereld?
Wil je ook meewerken aan een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen? Kies dan één van de 12.000 Fairtrade producten met het groen-blauwe Fairtrade keurmerk en maak een positieve impact. De Fairtrade Week geeft ons een goede  gelegenheid om de wereld van eerlijke handel te omarmen en de positieve veranderingen te vieren die het teweegbrengt.

Scroll naar boven