Beweging in de Wereldwinkel

Gemeente Teylingen is een Fairtrade gemeente. Waarom? Ruim 1 miljard mensen in de wereld leeft in armoede. De gemeente Teylingen én haar inwoners willen helpen dat te stoppen door eerlijke handel te drijven. Daarom zijn er in Teylingen diverse winkels die Fairtrade producten verkopen. Daarom schenken veel bedrijven en instellingen in de gemeente, Fairtrade koffie en thee voor hun medewerkers. Daarom zijn er verschillende horecagelegenheden in Teylingen die Fairtrade koffie en thee op het menu hebben staan. Daarom hebben we hier zelfs Fairtrade kerken en een school.

Wereldwinkel

Er is ook een zaak die zelfs alleen maar Fairtrade artikelen verkoopt: de Wereldwinkel. Je kunt er terecht voor

  • Voeding als chocolade, suiker, koffie, thee, kruidenpasta’s en sauzen
  • Woonartikelen als wanddecoraties, vazen en beelden
  • Serviesgoed als schalen en tajines
  • Notitieboekjes, wenskaarten en boeken
  • Sieraden, tassen en sjaals
  • Speelgoed
  • Cadeau- en kerstpakketten

Al deze artikelen worden verkocht voor een eerlijke prijs, zodat de leefomstandigheden van de producenten erop vooruit gaan. Die producenten zitten in allerlei landen. Op de luifel van de winkel zijn sinds kort de vlaggen van die landen afgebeeld.

De Wereldwinkel werkt graag samen met bedrijven en instellingen die Fairtrade een warm hart toedragen. Zo kun je er koffie en thee voor op de werkvloer inkopen. Je kunt er kant-en-klare kerstpakketten voor je medewerkers bestellen of kerstpakketten in overleg laten samenstellen, met de hulp van een medewerker. Of geef je personeel een Wereldwinkelbon die ze naar eigen inzicht kunnen besteden bij de Wereldwinkel.

Wereldwinkel Sassenheim, Kerkstraat 1

Zichtbaarder en nog socialer

De Wereldwinkel wil zichzelf graag meer laten zien. Ze is op zoek naar een locatie in het winkelgebied van Sassenheim, waar ze zich nog beter kan profileren als een echte cadeauwinkel. Want hier heeft elk cadeau een verhaal! De medewerkers in de winkel vertellen je graag waar je product vandaan komt en door wie het is gemaakt. In de winkel komt een groter en luxer assortiment met artikelen van €5 tot €200. De winkel gaat werken met maandthema’s: elke maand staat een andere categorie producten centraal en is met korting te verkrijgen. Wees gerust, die korting gaat niet ten koste van de producenten! Voorzitter Wim van Vliet wil samen met de 30 vrijwilligers een meer sociale functie aan de Wereldwinkel geven: een koffietafel, creatieve workshops, onderwijs en voorlichting over Fairtrade en de mogelijkheid voor lokale kunstenaars om te exposeren. De Wereldwinkel leeft en kijkt uit naar je bezoek!

Wanddecoratie

Scroll naar boven