Actie Fairtrade voor lokaal EN internationaal geslaagd

Tijdens de landelijke Fairtradeweek  (8-16 mei 2021) organiseerde  de werkgroep Teylingen Fairtrade dit keer de actie Fairtrade voor de Voedselbank Teylingen. Daarmee werden lokaal mensen gesteund die tijdelijk zelf onvoldoende voedsel kunnen kopen. En internationaal hielp je de kleine boeren die de koffie of cacao telen, en de arbeiders die werken op de thee- of bananenplantages. Zij krijgen met Fairtrade een leefbaar loon en kunnen dan investeren in een duurzame toekomst.
Vele Teylingers kochten Fairtrade, biologische of Bollenstreek producten in hun supermarkt of in de wereldwinkel Sassenheim en lieten die daar vervolgens achter. De werkgroep Teylingen Fairtrade verzamelde de gedoneerde artikelen en bracht ze naar de Voedselbank.
Naast de wereldwinkel deed een groot deel van de Teylingse supermarkten mee: Albert Heijn Warmond, Dirk Sassenheim, Hoogvliet Sassenheim en Plus van Dijk Voorhout. Ook Albert Heijn Sassenheim deed mee, daar kunt u voor deze actie nog terecht tot zondag a.s.,  eerste Pinksterdag.
Dank aan de supermarkten en uiteraard de inwoners van Teylinger die deze actie tot een succes maakten! De Voedselbank was blij met de gedoneerde artikelen!.

Van links naar rechts: Leonie Zandbergen, Voedselbank Teylingen; Miriam van der Wee en Bart de Jong werkgroep Teylingen Fairtrade:
Scroll naar boven