Winactie gratis kaarten voor Havelaar de Musical

De gemeente Teylingen is een Fairtrade gemeente. Wat is nu precies Fairtrade en hoe is Fairtrade ontstaan? Graag laten we inwoners van de gemeente Teylingen kennis maken met het verhaal achter Fairtrade. Dit verhaal wordt prachtig vertaald in een Musical. Het verhaal van Max Havelaar wordt glashelder uitgebeeld met een stevige uitsmijter met een boodschap over slavernij, onderdrukking en uitbuiting naar de huidige tijd.

Havelaar

2020 was het tweehonderdste geboortejaar van de schrijver Multatuli alias Eduard Douwes Dekker. Recent afgestudeerde studenten van de Nederlandse Musical Academie brengen als eerbetoon zijn beroemde boek Max Havelaar uit 1860 tot leven in een musical. Het verhaal, naar Douwes Dekkers eigen ervaringen als ambtenaar, verhaalt over de behandeling van de Indische bevolking op de koffieplantages in het toenmalige Nederlands Indië, het huidige Indonesië. Aan het hoofd van de plantage staat Batavus Droogstoppel, een keiharde en calvinistische zakenman die geen oog heeft voor de lokale bevolking die voor hem werkt. Terugblikkend lijkt het koloniale tijdperk een bladzijde in onze geschiedenis die we anno nu misschien het liefst vergeten.

Winactie

Ken jij iemand die nog niet bekend is met Fairtrade? Geef hem of haar op en wie weet mogen jullie samen naar Havelaar de musical op vrijdag 17 februari om 15.00 uur in het Trefpunt in Warmond. Vul dit formulier in en tag de persoon die je mee wilt namen via ons bericht op Facebook.

Teylingen Fairtrade mag 50 kaarten weggeven. De kaarten worden aangeboden door Hoek hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf uit Voorhout. Zij zijn aangesloten als deelnemer van Teylingen Fairtrade.

Meedoen aan deze actie kan tot en met 5 februari 2023.
De winnaars krijgen uiterlijk 8 februari bericht.

Er is ook een avondvoorstelling op 17 februari om 20.00 uur.
Kaarten hiervoor zijn te bestellen voor €10,00 per stuk.

Scroll naar boven