Musical Max Havelaar ook in Teylingen!

Musical De Havelaar in Theater het Trefpunt in Warmond

Op vrijdag 17 februari 2023 speelt Studio 26 twee keer, ‘s middags en ’s avonds,  de musical De Havelaar in theater Het Trefpunt in Warmond. De middagvoorstelling (15:00 uur)  is speciaal gedacht voor scholieren voortgezet onderwijs.

De spelers van de Nederlandse Musical Academie nemen je in Havelaar de Musical mee naar het Nederlands-Indië van bijna 200 jaar geleden. De Nederlandse ambtenaar Eduard Douwes Dekker ontdekte daar de koloniale misstanden en ging er tegenin, maar kreeg nergens steun. Hij schreef er zijn later beroemd geworden boek Max Havelaar over. In dat boek, een literair meesterwerk, beschrijft zijn eigen ervaringen met de behandeling van de Indische bevolking op de koffieplantages op Java en zijn verzet tegen de misstanden, afpersing en uitbuiting.

Een verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelde in een land hier ver vandaan, maar waarvan de thema’s nog altijd herkenbaar en actueel zijn.
Het bekende Fairtrade keurmerk Max Havelaar is vernoemd naar de hoofdpersoon van het boek Max Havelaar van Multatuli, pseudoniem voor Eduard Douwes Dekker.  Werkgroep Teylingen Fairtrade en wereldwinkel Sassenheim zijn daarom erg blij dat het lukte deze musical naar Teylingen te halen.

De musical duurt 5 kwartier zonder pauze. Studio 26 speelt zonder winstoogmerk.
Zie ook:https://www.facebook.com/107127747336866/videos/666153934033544
Instagram: @havelaar_de_musical. Kaarten middagvoorstelling: € 7,50 per persoon, korting bij 10 of meer.
Neem daarvoor contact op met Bart de Jong, coӧrdinator Teylingen Fairtrade, mail bart.de.jong@wxs.nl of bel tel. 0252 215483
Kaarten avondvoorstelling: zie website Theater Het Trefpunt in Warmond.

Scroll naar boven