TITEL FAIRTRADE GEMEENTE VERLENGD

Titel Fairtrade gemeente verlengd
Iedere 2 jaar wordt opnieuw beoordeeld of een gemeente de titel kan behouden. Dit is ook weer bekeken voor Teylingen door de landelijke commissie titeltoekenning en het bestuur van het campagneteam Fairtrade gemeenten Nederland.
Recent kwam bericht: de titel is weer voor 2 jaar verlengd! Ook in 2024 en 2025 heeft  Teylingen de titel Fairtrade gemeente.   
Teylingen heeft een stabiele lokale werkgroep met 4 ambassadeurs. Maar ook wordt erkend dat uitbreiding en verjonging is gewenst. De lokale overheid is nog steeds goed betrokken. Al lijkt het draagvlak van daaruit  wat te verminderen zo constateert de commissie.  Zij adviseert Fairtrade ook te noemen op de gemeentelijke website. Verder pleit zij voor Fairtrade bedrijfskleding. Dit is echter al wel het geval, helaas was dat niet gemeld. Naast Fairtrade koffie, thee en chocolademelk in de gemeente kantoren dragen de bodes en BOA’s al enige tijd Fairtrade bedrijfskleding.
Teylingen heeft ruim voldoende deelnemers. Winkels en horeca in de gemeente waar Fairtrade producten worden verkocht. Tevens kopen en gebruiken ruim voldoende bedrijven en maatschappelijke organisaties Fairtrade producten in de kantine en/of op de bedrijfsvloer. Wel adviseert de commissie de deelnemers in de verschillende categorieën niet alleen te vermelden in de goed verzorgde website www.teylingenfairtrade.nl maar ook op een overzichtskaart en dat ook in te voeren in de landelijke website www.fairtradegemeenten.nl.
De commissie is blij met het ambitieuze communicatie/actieplan 2024. Plannen voor lesactiviteiten in het basisonderwijs en de bibliotheek, voorleessessies voor de kinderopvang.  
Geadviseerd wordt te stimuleren scholen en kerken een eigen Fairtrade titel verwerven.  

Hebt u belangstelling voor het rapport van de landelijke commissie? Meld het even en wij sturen het u toe.

      

Scroll naar boven