EENSGEZIND DE VERKIEZINGEN IN?

Open brief aan de politieke partijen in Teylingen

Met de verkiezingen in zicht zijn politieke partijen bezig  zich te profileren. Dat is mooi voor de burgers, want dat helpt hen om hun  keuze te maken in het stemhokje. Maar soms is er zo’n onderwerp waarover de Teylinger politiek eensgezind is. Een mooi voorbeeld daarvan is het belang van fairtrade, oftewel wereldwijde eerlijke handel.
Al in 2012 steunde de gemeenteraad unaniem het belang van fairtrade en besloot de raad Fairtrade gemeente te willen worden. Toen in 2014 er ook voldoende deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties waren, ontving de gemeente in dat jaar de ere-titel Fairtrade gemeente.
Inmiddels zijn er ruim 100 deelnemers van Teylingen Fairtrade gemeente. Bedrijven en organisaties die fairtrade koffie en thee drinken op de werkvloer en/of fairtrade producten kopen of verkopen. 
Teylingen Fairtrade gemeente is een gezamenlijk project. Want alleen als zowel de gemeente, alsook voldoende bedrijven en maatschappelijke organisaties het steunen, en uiteraard inwoners fairtrade producten kopen, kan de ere-titel worden toegekend.

Fairtrade kan helpen om de wereld iets leefbaarder te maken. Het is iets waaraan iedereen een bijdrage kan leveren. Als individu, door te letten op een fairtrade logo bij aankopen van producten afkomstig uit arme landen, of als bedrijf, door systematisch gevolgen elders in de wereld te toetsen bij bedrijfsmatige inkoop.

De Teylinger politiek kan trots zijn op deze samenwerking. Borden bij de invalswegen van de dorpen maken daar melding van. En deze ere-titel is zojuist, in februari 2022,  weer verlengd voor twee jaar.  Dus landelijk constateerde men: Teylingen is op dit punt goed bezig.
Namens iedereen die fairtrade een warm hart toedraagt spreken wij de wens uit dat de politieke partijen in Teylingen ook in de komende raadsperiode het belang van fairtrade blijven onderstrepen en ondersteunen.
En wist u dat, gestimuleerd door een burgerinitiatief van onze werkgroep, Teylingen SDG gemeente is?

Werkgroep Teylingen Fairtrade (www.teylingenfairtrade.nl) Miriam van der Wee, Monique Knops, Inge de Paus, André Hoek en Bart de Jong.

Scroll naar boven