OORKONDE LUNCHROOM ONS GENOEGEN BIJ 10 JAAR TEYLINGEN FAIRTRADE

Oorkonde

Voor eigenaren Lisette en Rob Heemskerk van lunchroom Ons Genoegen in Voorhout was er een verrassing bij de viering van 10 jaar Teylingen fairtrade gemeente in hun lunchroom. Dit jaar startte de werkgroep met het verstrekken van een oorkonde aan excellente deelnemers. Rob en Lisette, Fairtrade en MVO koploper met hun lunchroom  werden de eerste  trotse ontvangers van de oorkonde. Wethouder Heleen Hooij overhandigde de zeer verraste Lisette de oorkonde, zie foto. Kon mooi gekoppeld aan 10 jaar Fairtrade gemeente Teylingen.


Want In al het begin van deze eeuw kwamen er steeds meer Fairtrade gemeenten in West-Europa, gemeenschappen waar relatief veel Fairtrade producten werden gekocht en verkocht. Een groepje enthousiaste Teylingers, de werkgroep Teylingen Fairtrade, nam indertijd, omstreeks 2010, het voortouw voor de aanvulling met de titel Fairtrade gemeente op de in Sassenheim bestaande Wereldwinkel.
In mei 2014 voldeed de gemeenschap Teylingen aan alle landelijke voorwaarden, zie www.teylingenfairtrade.nl.  Op 14 mei 2024 vierde de werkgroep de mijlpaal van het 10 jarig bestaan in Ons Genoegen. Samen met een deel van de ca. 100 deelnemers, ambassadeurs, relaties en werkgroepleden hief wethouder Heleen Hooij tijdens de feestelijke middag het glas op een betere wereld: meer Fairtrade, MVO en duurzaamheid in Teylingen!

Scroll naar boven