GEMEENTE ONTVANGT DANK VOOR STEUN FAIRTRADE

In Teylingen is er een goede samenwerking tussen de vrijwilligerswerkgroep Teylingen Fairtrade en de gemeente.  Als dank daarvoor ontving  wethouder Heleen Hooij tijdens de landelijke Fairtrade week een cadeaubox uit handen van Bart de Jong, coӧrdinator van de werkgroep.

Al bijna 10 jaar Fairtrade gemeente

Bijna 10 jaar geleden verkreeg Teylingen de ere-titel Fairtrade gemeente. De werkgroep had het voor elkaar gekregen dat werd voldaan aan de eisen daarvoor. Onder meer moesten er voldoende winkels en horecabedrijven bedrijven zijn die Fairtrade producten kochten en verkochten. Ook moesten er voldoende maatschappelijke organisaties en bedrijven zijn met Fairtrade koffie en thee op het werk. Maar Fairtrade gemeente worden is één, Fairtrade gemeente blijven is twee. Iedere twee jaar moet dat opnieuw worden aangetoond voor de landelijke jury.

Inzet gemeente

Bart de Jong vertelde: Toen Teylingen de titel had verkregen verzorgde de gemeente dat bij de toegangen van de bebouwde kom van de dorpen Sassenheim, Voorhout en Warmond borden FAIRTRADE GEMEENTE kwamen.
In de gemeentekantoren ging men Fairtrade koffie en thee drinken. Ten tijde van de ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom kwam leek dat even te haperen. Maar het werd goed opgelost door in alle 3 gemeenten de Fairtrade warme dranken koffie, thee en chocolademelk te gaan schenken.  
Niet vergeten mag worden de prettige samenwerking met HLT ambtenaren. Zoals bijvoorbeeld tijdens deze Fairtrade week de Fairtrade gemeente vlag bij de Teylinger gemeentekantoren. En kleine displays/bordjes in de koffiehoeken waarop bezoekers en de werkers in het kantoor kunnen lezen: “Hier schenken we Fairtrade warme dranken”.      

Persoonlijke inzet wethouder

Wethouder Heleen Hooij steunt Fairtrade persoonlijk ook duidelijk, zo besloot Bart de Jong zijn korte toelichting bij het overhandigen van de cadeaubox. Er kwam snel een kort stukje tekst van haar hand toen weer een up date van de folder van de werkgroep aan de orde was. Bij meerdere acties leverde zij een bijdrage, bijvoorbeeld voor de actie “Koop duurzamer spijkerbroeken”.

Scroll naar boven